Cumhurbaşkanlığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in basın toplantısında dile getirdiği iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretlerinden dönüşte uçakta gazetecilerle gerçekleştirdiği görüşmelere dair Özgür Özel’in yaptığı değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, “Sayın Özel’in hiçbir somut veriye dayanmadan ortaya attığı mesnetsiz iddialar, gazetecilik mesleğini, basın özgürlüğünü ve kurumsal devlet yapısını hedef almakta ve siyaseten sorumsuz bir yaklaşımı gözler önüne sermektedir” ifadelerine yer verildi.
GAZETECİLER SORULARI KENDİ İNİSİYATİFLERİYLE BELİRLİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gazeteciler arasında gerçekleşen uçak içi görüşmelerin tamamen basın amaçlı yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Sayın Cumhurbaşkanımız ile gazeteciler arasında gerçekleşen uçakta yapılan bu toplantılarda ses kaydı, haber amaçlı olarak toplantıya katılan gazeteciler tarafından alınmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımıza yöneltilen sorular da gazeteciler tarafından tamamen kendi inisiyatifleriyle belirlenmekte ve Sayın Cumhurbaşkanımıza tevcih edilmektedir.”
“SİYASİ ETİKTEN UZAK, ALGI OPERASYONU”
CHP lideri Özel’in açıklamaları için “algı operasyonu” değerlendirmesinde bulunulan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
“CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in, gazetecileri itibarsızlaştırmaya ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalarını bilinçli bir algı operasyonu olarak değerlendiriyoruz. Kamuoyunu siyasal etikle bağdaşmayan bu tür dezenformasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz.”