Genel Kurulda yapılan duyuruya göre, Akdeniz Parlamenter Asamblesi, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi, Asya Parlamenter Asamblesi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi, Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi, NATO Parlamenter Asamblesi, Parlamentolararası Birlik, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi ve Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu üyeliklerine seçilen CHP ve Yeni Parti milletvekilleri belirlendi.
Ayrıca Türkiye’nin gözlemci statüsünde yer aldığı Latin Amerika ve Karayipler Parlamentosu, And Parlamentosu ile ASEAN Parlamentolar Arası Asamblesi’nde görev yapacak isimler de Genel Kurulun bilgisine sunuldu.
Duyurulan listede, Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel de yer aldı. Özel’in, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyeliği görevini üstleneceği bildirildi.
Uluslararası parlamenter platformlarda görev yapacak milletvekillerinin belirlenmesiyle birlikte, Türkiye’nin çeşitli bölgesel ve küresel parlamenter kuruluşlardaki temsil yapısı da güncellenmiş oldu.