Kocaeli’nde Dış Ticaret Dengesi Aralık’ta Açık Verdi - Kocaeli Haberleri | İzmit Pusula GazetesiKocaeli Haberleri | İzmit Pusula Gazetesi

10 Eylül 2026 - 10:22

Kocaeli’nde Dış Ticaret Dengesi Aralık’ta Açık Verdi

Kocaeli’nde Aralık ayında dış ticaret tablosu ne söylüyor, ihracat mı güçlü çıktı yoksa ithalat mı öne geçti?

Kocaeli’nde Dış Ticaret Dengesi Aralık’ta Açık Verdi
Son Güncelleme :

30 Ocak 2026 - 20:40

Kocaeli’nde 2025 yılı Aralık ayına ilişkin dış ticaret verileri açıklandı. Genel ticaret sistemine göre ilin ihracatı ve ithalatı arasındaki fark dikkat çekti.

Açıklanan rakamlara göre, Kocaeli’de Aralık ayında ihracat 1 milyar 134 milyon 313 bin dolar olarak gerçekleşti. Aynı dönemde ithalat ise 1 milyar 429 milyon 219 bin dolar seviyesine ulaştı.

Bu verilerle birlikte Kocaeli, Aralık ayında dış ticaret açığı veren iller arasında yer aldı. İthalatın ihracattan yaklaşık 295 milyon dolar fazla olması, enerji ve ara malı ithalatının dış ticaret dengesindeki etkisini bir kez daha ortaya koydu.

Sanayi üretiminin yoğun olduğu Kocaeli’nde, ihracat rakamlarının yüksek seviyede kalması olumlu bir gösterge olarak değerlendirilirken, ithalat bağımlılığı ise ekonomik dengeler açısından yakından izlenmeye devam ediyor.

YORUM YAP