Kocaeli iş dünyasının ve İzmit esnaf camiasının yakından tanıdığı isimlerden Kemal Kuşkan, 69 yaşında yaşamını yitirdi. Uzun yıllar ticaret hayatının içinde yer alan Kuşkan’ın vefat haberi, ailesi ve sevenleri arasında büyük üzüntü yarattı.
Çukurbağ Mahallesi sakinlerinden olan Kemal Kuşkan, merhum Kabzımal Veysel ve Hanife Kuşkan’ın oğlu, Gülşen Kuşkan’ın eşi, Büşra ve Kerem Kuşkan’ın babasıydı. Kentin siyaset ve sosyal yaşamında önemli yere sahip isimlerden Yalçın Kuşkan ve Ayşe Kuşkan’ın da kardeşi olan Kuşkan, çevresinde dürüstlüğü, beyefendi kişiliği ve toplumsal konulara duyarlılığıyla tanınıyordu.
Yaklaşık 50 yıla yaklaşan ticari yaşamı boyunca kent esnafı arasında saygın bir yer edinen Kemal Kuşkan, geçmiş dönemlerde Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Üyeliği ile İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği (İKM) Başkanlığı görevlerinde bulundu. İzmit Lisesi mezunu olan Kuşkan, iş dünyasının yanı sıra kent yaşamına sunduğu katkılarla da bilinen bir isimdi.
Kemal Kuşkan’ın cenazesi, bugün (15 Ağustos 2026) ikindi namazının ardından Fevziye Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Bağçeşme Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.