İzmit Belediyesi’nden Açıklama: “Kandıra’da Zabıta Ekibimiz Bulunmamıştır” - Kocaeli Haberleri | İzmit Pusula GazetesiKocaeli Haberleri | İzmit Pusula Gazetesi

22 Haziran 2026 - 11:49

İzmit Belediyesi’nden Açıklama: “Kandıra’da Zabıta Ekibimiz Bulunmamıştır”

İzmit Belediyesi, Kandıra Akçaova Mahallesi’nde yapılan kek ve limonata ikramı sırasında yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, olay yerinde hiçbir İzmit zabıta personelinin bulunmadığı belirtilerek, “Hizmeti harita çizerek değil, vicdanla götürüyoruz” denildi.

İzmit Belediyesi’nden Açıklama: “Kandıra’da Zabıta Ekibimiz Bulunmamıştır”
Son Güncelleme :

24 Mayıs 2025 - 13:30

İzmit Belediyesi, Kandıra Akçaova Mahallesi’nde Cuma namazı sonrası vatandaşlara yapılan ikram sırasında yaşandığı iddia edilen zabıta müdahalesiyle ilgili resmî bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, bazı basın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

“ZABITA EKİBİMİZ ORADA DEĞİLDİ”
Belediyeden yapılan açıklamada, “İzmit Belediyesinin Kandıra’da ikramı sırasında zabıta ekibi bulunmamıştır. İzmit Belediyesinin, Cuma namazı sonrası Kandıra Akçaova Mahallesi’nde vatandaşlara limonata ve kek ikramı, Kandıra Belediyesi zabıta ekipleri tarafından engellenmek istenmiştir. Bazı gazeteler bu olayı farklı şekilde yansıtsalar da, belediyemizin tek bir zabıta personeli dahi Kandıra’da bulunmamıştır” ifadelerine yer verildi.

“HİZMETİ HARİTA ÇİZEREK DEĞİL, VİCDANLA GÖTÜRÜYORUZ”
İzmit Belediyesi açıklamasında ayrıca şu ifadelere de yer verildi:
“İzmit Belediyesi olarak bizler, hizmeti harita çizerek değil, vicdanla götüren bir anlayışı savunuyoruz. Kimseyi ayırmadan, ihtiyacı olan her yurttaşımıza dokunmaya devam edeceğiz.”

Belediyenin bu çıkışı, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Özellikle farklı siyasi görüşlere sahip vatandaşlara da hizmet götürme anlayışı, kamuoyunda takdir topladı.

#İzmitBelediyesi #Kandıra #ZabıtaOlayı

YORUM YAP