Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele ilçesinde ulaşımı doğrudan etkileyecek önemli bir çalışma için düğmeye bastı. Yeşilyurt Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde yürütülecek “Başiskele Kavşağı Yapım İşi” kapsamında üstyapı imalatı gerçekleştirilecek.
Bu kapsamda, D-130 Karayolu’nun Başiskele istikameti geçici süreyle araç trafiğine kapatılacak. Yetkililer, sürücülerin mağduriyet yaşamaması adına alternatif güzergâhları kullanmaları gerektiğini vurguladı.
Çalışma detayları şöyle:
- Başlangıç tarihi: 1 Mayıs 2026 Cuma
- Başlangıç saati: 22.00
- Bitiş tarihi: 2 Mayıs 2026 Cumartesi
- Bitiş saati: 06.00
Çalışmalar süresince bölgede trafik kontrollü olarak sağlanacak. Yetkililer, özellikle gece saatlerinde oluşabilecek yoğunluk ve gecikmelere karşı sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı.
Büyükşehir Belediyesi, hem sürücü güvenliği hem de çalışmaların hızlı tamamlanabilmesi için vatandaşların uyarılara hassasiyetle uymasını istedi.
