İzmit Belediyesi ile İzmit Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde faaliyetlerini sürdüren İZMEK’in Akmeşe Mahallesi’ndeki yıl sonu sergisi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kursiyerlerin bir yıl boyunca emek vererek hazırladığı ürünlerin sergilendiği etkinlik, vatandaşlardan ilgi gördü.
Serginin açılışına İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Ayşe Fatmagül Terzi, Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, İzmit Halk Eğitim Müdürü Sadık İskender, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Burcu Bineklioğlu, Akmeşe Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Rahim Varol, Atatürk Mahalle Muhtarı Sadettin Açıkgöz ile çok sayıda kursiyer ve vatandaş katıldı.
Kadınların Üretimi Takdir Topladı
Programda konuşan Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, kadınların ortaya koyduğu emek ve üretimin önemine dikkat çekerek, geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına ve aile ekonomisine sağlanan katkılara vurgu yaptı. Solakoğlu, kursiyerleri ve eğitmenleri çalışmalarından dolayı tebrik etti.
İzmit Halk Eğitim Müdürü Sadık İskender de kursların yürütülmesinde emeği bulunan tüm paydaşlara teşekkür ederek, hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin önemine değindi.
125 Kursiyerin Eserleri Sergilendi
Akmeşe, Ortaburun ve Ambarcı mahallelerinde eğitim alan 125 kursiyerin hazırladığı ürünler sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Beş usta öğreticinin rehberliğinde hazırlanan çalışmalar arasında giyim ürünleri, şiş ve tığ örgü örnekleri ile dekoratif ev tekstili ürünleri yer aldı.
Birbirinden farklı tasarımların sergilendiği etkinlik, kursiyerlerin yıl boyunca ortaya koyduğu emeğin taçlandırıldığı özel bir buluşma olurken, vatandaşlara da üretim dolu bir yılın sonuçlarını yakından inceleme fırsatı sundu.