Adana’nın Saimbeyli ilçesi, bugün öğle saatlerinde meydana gelen depremle sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre sarsıntı, bölgede kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu.
Sarsıntı Çevre İllerde de Hissedildi
4 Ekim 2026 Pazar günü saat 14:36’da gerçekleşen 4.9 (Mw) büyüklüğündeki deprem, yerin 8.67 kilometre derinliğinde kaydedildi. Merkez üssü Saimbeyli olan sarsıntı, Adana kent merkezinin yanı sıra Osmaniye, Kahramanmaraş ve Kayseri gibi çevre illerde de hafif şekilde hissedildi.
AFAD ve Ekipler Saha Taramasına Başladı
Depremin hemen ardından AFAD, emniyet, jandarma ve yerel yönetim ekipleri bölgede saha tarama çalışmalarına başladı. İlk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı ya da olumsuz bir durum ihbarı bulunmadığı öğrenildi. Ekiplerin bölgedeki incelemeleri ve takibi devam ediyor.
Depremin Künyesi:
-
Büyüklük: 4.9 (Mw)
-
Yer: Saimbeyli (Adana)
-
Tarih: 04.10.2026
-
Saat: 14:36:24 TSİ
-
Enlem: 37.76067 N
-
Boylam: 36.105 E
-
Derinlik: 8.67 km