Kocaeli’nde 2022 yılı yatırımlarının proje tutarı toplamı 22 milyar 691 milyon TL « İzmit Pusula Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:24

Kocaeli’nde 2022 yılı yatırımlarının proje tutarı toplamı 22 milyar 691 milyon TL

2022 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi

Kocaeli’nde 2022 yılı yatırımlarının proje tutarı toplamı 22 milyar 691 milyon TL
Son Güncelleme :

06 Nisan 2022 - 1:03

Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir biçimde kullanılması, koordinasyonu gerektirecek hususların görüşülerek gerekli tedbirlerin alınması amacıyla düzenlenen 2022 yılı 2. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İlçe Kaymakamları, kurul üyeleri ile kurum kuruluş temsilcileri katıldı.

2022 yılına ait yatırım verilerini paylaşan Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum, Mübarek Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyor, hem ülkemiz hem de dünya için huzur ve barışa vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

2022 Yılında, Kamu Kurumları ve Belediyelerin Yatırım Programlarında Toplam 440 Proje Bulunmaktadır
2022 yılı ödenek toplamının şuan itibariyle 7 milyar 548 milyon TL olduğunu belirten Vali Yavuz; Yatırımların dönem sonu itibarıyla değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen bu yılın ikinci İl Koordinasyon Kurulu toplantısını için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kocaeli ilinde, 2022 yılında, kamu kurumları ve belediyelerin yatırım programlarında toplam 440 proje bulunmaktadır. Birinci dönem sonu itibarıyla biten proje sayısı 38, devam eden proje sayısı 317, ihale aşamasında bulunan proje sayısı 30, henüz başlanamayan proje sayısı 53, tasfiye edilen proje sayısı ise 2’dir.  2022 yılı yatırımlarının proje tutarı toplamı 22 milyar 691 milyon TL’dir.  2022 yılı ödenek toplamı ise şuan itibariyle 7 milyar 548 milyon TL olup, dönem sonu itibarıyla bu ödenekten yapılan harcama toplamı ise 506 milyon TL’dir.  Yılın ilk üç ayında yılı ödeneğine göre nakdi gerçekleşme oranı ise %7’dir. Fiziki gerçekleşme oranı yüksek olan yatırımların bir an önce tamamlanarak hizmete sunulması, henüz ihale edilmemiş projelerin ihale süreçlerinin hızlandırılması, yatırımların takip edilerek ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılması önem arz etmektedir.
Afet Risklerinin Azaltılması, Afetlere Hazırlık İle Afet Hasarlarının Telafisine Yönelik Yatırımların Her Zaman Öncelikli Olduğunu Unutmamamız Gerekir
Afetlerden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarını azaltmak ve önlemek, afet risk azaltma bilincini oluşturmak, kaynakların etkili kullanımını sağlamak, afet nedeniyle yapılan harcamaları azaltmak amacıyla İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlanmıştır. Planda yer alan eylemlerin gerçekleştirilmesi için sorumlu ve destekleyici kurumların azami gayret göstermeleri gerekmektedir. Yatırım niteliğinde olan İRAP projeleri İçişleri Bakanlığınca geliştirilen İl Yatırım Takip Sistemi ile izlenecektir. Afet risklerinin azaltılması, afetlere hazırlık ile afet hasarlarının telafisine yönelik yatırımların her zaman öncelikli olduğunu unutmamamız gerekir. Toplantımızın ve 2022 yılı yatırım çalışmalarının verimli geçmesini temenni ediyor, projelerde emeği geçen mühendisinden işçisine kadar herkese çok teşekkür ediyorum.
Bu Yıl İçinde  11 Bin Ailenin Kapısını Çalmış Olacağız
Ramazan ayının toplumun tüm kesimleri tarafından idrak edilmesi, huzur içerisinde geçirilmesi için devletimizin tüm imkanlarının seferber edildiğini belirten Vali Yavuz; Özellikle şehrimizde mübarek Ramazan ayının toplumun tüm kesimleri tarafından idrak edilmesi, huzur içerisinde geçirilmesi için Valiliğimizce bir dizi tedbirler almış bulunuyoruz. Bu kapsamda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının imkanları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın imkanları, kısacası devletimizin tüm imkanları seferber edilerek özellikle ekonomik yoksunluk içinde bulunan toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik yardım faaliyetlerimiz artarak devam ediyor. Bunun yanında kentimizin özellikle bir sanayi şehri olması, Organize Sanayi Bölgelerinin bulunması vesilesiyle, yine sanayicilerimizin ve iş dünyamızın katkılarıyla temin ettiğimiz yaklaşık 40 bin gıda paketi ve alışveriş çekleri şuan için Kaymakamlarımızın koordinasyonunda bizzat evlere gidilerek teslim ediliyor. Kısacası Ramazan ayı içerisinde herhangi bir vatandaşımızın sıkıntı yaşamaması için her türlü tedbiri almış bulunuyoruz. Bunun dışında çok kıymetli meslektaşlarım büyük bir fedakarlıkla her hafta en az 10 ailenin kapısını çalıyor, ihtiyaç ve sorunlarına çözüm üretiyor. Yine naçizane ben ve eşimde   her hafta 30 ailenin kapısını çalmaya gayret ediyoruz.  Kısacası ayda minimum 840 ve yılda yaklaşık 11 bin ailenin Kocaeli’de kapısını çalmış olacağız, inşallah. Şuana kadar 8 bin aileye ulaştık. Dolayısıyla milletimizin derdiyle dertleniyor ve onların her daim yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde özellikle sosyal politikalar alanında büyük bir devrim gerçekleştirmiş, mülki idare amirleri, devletin tüm kurumları vatandaşın her daim kapısını çalar ve onların dertleri ile dertlenir olmuştur. Bu çalışmalarımızda aktif olarak yer alan özellikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.
Şiddet Bulaşıcı Bir Sorundur
Bizim insan yetiştirme biçimimize dair sorgulama yapmamız gerektiğini belirten Vali Yavuz; Ben şiddetti kategorilere ayırmıyorum. Ama artık toplum olarak sağlık çalışanlarına şiddet, kadına şiddet, çocuğa şiddet yani sürekli şiddet türlerini ayırmaya başladık. Şiddet bulaşıcı bir sorundur. Kadına şiddete yönelik sıfır tolerans bakış açısıyla el birliğiyle çalışmalı, başta basın ve medya olmak üzere tüm gücümüzle üzerine gitmeliyiz. Bu noktada diğer önemli bir konu bizim insan yetiştirme biçimimize dair bir sorgulama yapmamız gerekiyor. Neden insanlar bu kadar şiddete meyilli diye sormalıyız kendimize. Demek ki biz gençlerimizi, çocuklarımızı bir sevgi ortamında büyütemiyoruz. İkincisi de sorun çözme becerisi kazandıramıyoruz. Herhangi bir sorunla karşılaştığında bu sorunu nasıl çözeceğine dair barışçıl, insani bir çözüm bulma konusunda bir sorunu var. Son dönemde sorunların üzerinde tepinmeyi alışkanlık haline getirmiş istismarcı bir kitle oluştu. Amacımız gerçekten bir sorun çözmek midir yoksa sorunun üzerinde daha fazla tepinerek daha fazla prim yapmak mıdır diye merak ederek hep soruyorum kendime. Bizim işimiz Devlet olarak elbette sorun çözmektir. Karşılaştığımız her bir sorun önemli hatta muhattabı açısından hayatidir. 10-15 yaşındaki kız çocuklarını dağa kaçırıp, bunlara tecavüz edenler, ellerine silah verenler bu ülkede kadın haklarından bahsedemezler. Bunların siyasi uzantıları da bahsedemez. Bizim işimiz Allah’ın emaneti olarak tarif edilen kadını korumaktır. Bu sadece Vali olarak benim yada kaymakamların görevi değildir. Bütün kamu kurum ve kuruluşların, toplumun görevidir.
Söz Bittiğinde Şiddet Başlar

KADES ve UYUMA gibi projelerin daha fazla  yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Vali Yavuz;  Biz Kocaeli’de tüm birimlerimizle yoğun bir çalışma yapıyoruz. Her şeyi ile bana ait olan ÖNEM projemizi Kocaeli’de de yürütüyoruz. Bu proje kapsamında yaklaşık 360 bine yakın çocuğa ulaşmış durumdayız. Biz çocuklarımıza sorun çözme becerisi ve kişilik kazandırmaya çalışıyoruz. Şiddet, söz bittiğinde, aklın devre dışı kaldığı yerde başlar. Oysa biz sözü bitirmemeliyiz. Sözün bitmemesi de elbette sağlıklı, dengeli ve psikolojik durumu yerinde olan birinin yapabileceği bir şeydir. Bu konuda lütfen biraz daha hassasiyet gösterin. Özellikle KADES ve UYUMA gibi projelerin yaygınlaştırılması gerekiyor. Bu konuda hassasiyet gösterirseniz bize yakışmayan görüntülerden de kurtulmuş oluruz. Çünkü biz ciddi bir medeniyetin temsilcisiyiz, lideriyiz. Biz dün büyüktük, bugün büyüğüz, yarın daha büyük olacağız. ” diyen Vali Yavuz, tüm katılımcılara teşekkür ederek, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Karayolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Yenilmez, TCDD 1. Bölge Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz ve DSİ 1. Bölge Müdürü Yüksel Tazegül ile DLH Marmaray Bölge Müdürlüğü yetkililerince yürütülen çalışmalar hakkında yapılan sunumların ardından koordinasyon gerektiren hususlar görüşülerek, yapımı devam eden projeler hakkında istişareler yapıldı.

Türkiye’nin afetselliği, Afet Yönetim Sistemi, İl Risk Azaltma Planı eylemleri ile İzleme ve Değerlendirme Süreçleri hakkında kurula açıklamalarda bulunan İl Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan, İRAP (İl Risk Azaltma Planı)’nın İLYAS (İl Yatırım Takip Sistemi)’ne entegre olacağını belirterek, yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN