İzmit Belediyesinden Meme Kanseri Farkındalığı için seminere davet - Kocaeli Haberleri | İzmit Pusula GazetesiKocaeli Haberleri | İzmit Pusula Gazetesi

13 Ekim 2026 - 21:57

İzmit Belediyesinden Meme Kanseri Farkındalığı için seminere davet

İzmit Belediyesi, Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında toplum sağlığını korumaya ve bilinçlendirmeye yönelik etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor.

İzmit Belediyesinden Meme Kanseri Farkındalığı için seminere davet
Son Güncelleme :

13 Ekim 2026 - 21:38

İzmit Belediyesi, Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında toplum sağlığını korumaya ve bilinçlendirmeye yönelik etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen çalışma doğrultusunda, vatandaşların erken teşhis konusunda bilgilenmesi amacıyla özel bir seminer gerçekleştirilecek.

Seminer öncesinde İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Burcu Bineklioğlu, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Nihat Zafer Utkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, meme kanserinde erken teşhisin hayati önemi ve kent genelinde yürütülecek farkındalık faaliyetleri detaylıca ele alındı.

Erken teşhisin önemi anlatılacak

İzmit Belediyesi Meclis Salonu’nda 23 Ekim saat 14.00’te düzenlenecek seminerde Prof. Dr. Nihat Zafer Utkan, meme kanserine karşı korunma yöntemlerini ve erken tanının hayat kurtaran rolünü katılımcılara aktaracak.

“Farkındalık tek bir günle sınırlı kalmamalı”

Seminere tüm vatandaşları davet eden Prof. Dr. Nihat Zafer Utkan, yüz yüze bilgilendirme toplantılarının geniş kitlelere ulaşmada çok etkili olduğunu belirterek, “Meme kanseri farkındalığı yalnızca belirli gün veya haftalarla sınırlı kalmamalı. Toplumun her kesimini bilgilendirmeye ve bu konuda farkındalık oluşturmaya kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

“Erken teşhis hayat kurtarır”

Kadınların kendi sağlıkları konusunda bilinçlenmesinin önemine vurgu yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Burcu Bineklioğlu ise “Ekim ayı, meme kanseri farkındalığı açısından büyük bir anlam taşıyor. Amacımız kadınlarımızın sağlığını korumak ve toplum genelinde duyarlılığı artırmak. Unutmayalım ki erken teşhis hayat kurtarır. Tüm İzmitli hemşehrilerimizi 23 Ekim’deki seminerimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP