1 Litre atık yağ 5 milyon litre suyu içilemez hale getirebilmekte - Kocaeli Haberleri | İzmit Pusula GazetesiKocaeli Haberleri | İzmit Pusula Gazetesi

22 Haziran 2026 - 12:50

1 Litre atık yağ 5 milyon litre suyu içilemez hale getirebilmekte

Körfez Belediyesi Sıfır Atık Birimi, bitkisel atık yağların çevresel biyoçeşitliliğine büyük zarar verdiğini belirterek, vatandaşların atık toplama merkezlerine ve atık yağ toplama ünitelerine koymalarını istedi

1 Litre atık yağ 5 milyon litre suyu içilemez hale getirebilmekte
Son Güncelleme :

22 Temmuz 2023 - 0:36

Körfez Belediyesi Sıfır Atık Birimi, bitkisel atık yağların çevresel biyoçeşitliliğine büyük zarar verdiğini belirterek, vatandaşların atık toplama merkezlerine ve atık yağ toplama ünitelerine koymalarını istedi. İlçe genelinde birçok noktada Mobil Atık Toplama Merkezi oluşturduklarını belirten yetkililer, kamu kurum ve site içlerinde de atık yağ toplama üniteleri koyulduğunu belirtti.

1 LİTRE ATIK YAĞ, ,5 MİLYON LİTRE SUYU ETKİLİYOR

Atık yağların lavabolar aracılığı ile kanalizasyona, sonrasında su sistemlerine karıştıklarında, hem arıtma tesislerine hem de çevresel biyoçeşitliliğe zarar verdiğini belirten yetkililer, “ Havadan suya oksijen transferini önlemekte ve zamanla suda hızla bozunarak, sudaki oksijen oranını düşürmekte ve su canlılarını da olumsuz etkilemektedir. Bir litre atık yağ 5 milyon litre suyu içilemez hale getirebilmekte” dedi.

YORUM YAP