Türk Ocakları Kocaeli Şubesi İftar Programında Bir Araya Geldi « İzmit Pusula Gazetesi

21 Nisan 2025 - 18:33

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi İftar Programında Bir Araya Geldi

Türk Ocakları Kocaeli Şube üyeleri ve Hars Heyeti üyeleri, aileleriyle birlikte düzenlenen iftar programında buluştu. Programda konuşan Şube Başkanı Ali Yıldız, Ramazan’ın birlik ve beraberliği pekiştiren bir ay olduğunu vurgularken, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüne de dikkat çekti.

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi İftar Programında Bir Araya Geldi
Son Güncelleme :

17 Mart 2025 - 20:15

Türk Ocakları Kocaeli Şube üyeleri ile şubenin Hars Heyeti üyeleri, aileleriyle birlikte düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen buluşmada ocaklılar, hep birlikte oruçlarını açtı.

Programda konuşan Türk Ocağı Kocaeli Şube Başkanı Ali Yıldız, Ramazan’ın birlik ve beraberliği pekiştiren bir ay olduğunu vurgulayarak, “Bu mübarek ay, gönüllerimizi birbirine yakınlaştıran, sevgi ve muhabbet bağlarını güçlendiren müstesna bir zaman dilimidir. Tarih boyunca en büyük gücümüz, birlik ve beraberlik anlayışımız olmuştur” dedi. Yıldız, Türk Ocaklarının kültürel ve manevi değerleri yaşatma misyonuna vurgu yaparak, Kocaeli Türk Ocağı olarak her yıl Ramazan ayının ikinci cumartesi günü iftar programı düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Konuşmasında “gönül coğrafyamız” ifadesiyle dünyanın farklı bölgelerinde zorluk içinde yaşayan mazlumları da hatırlatan Yıldız, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun önemine dikkat çekti.

Ali Yıldız, yaklaşan 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni de anarak, “Çanakkale, sadece millî tarihimizin değil, insanlık tarihinin en büyük kahramanlık destanıdır. Bu zaferi bizlere armağan eden şanlı ecdadımıza karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.

İftar programında İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya da bir konuşma yaparak, Ramazan ayının birleştirici özelliğine dikkat çekti ve iftar programını düzenleyen Türk Ocakları Kocaeli Şubesi’ne teşekkür etti.

Programa katılan ocaklılar, dualarla iftarlarını açarken, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

YORUM YAP