Kocaeli’nin Su İhtiyacını Karşılamak İçin Çalışmalar Devam Ediyor « İzmit Pusula Gazetesi

2 Kasım 2024 - 02:27

Kocaeli’nin Su İhtiyacını Karşılamak İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Büyük bir tüketim merkezi durumundaki bölgelerin su ihtiyacının karşılanması gerekse endüstrinin ham madde ihtiyacının temini ve sanayi ürünlerinden elde edilen ihracat gelirlerinin artırılması için sanayi suyu imkanlarının artırılmasının büyük önemi bulunuyor.

Kocaeli’nin Su İhtiyacını Karşılamak İçin Çalışmalar Devam Ediyor
Son Güncelleme :

26 Ocak 2024 - 14:12

Bu bağlamda bilim, sanayi ve teknoloji üssü olan ve artan nüfusu ile Türkiye’nin önemli illerinden biri olan ilimizde su kaynaklarının çoğalması bakımından çeşitli projeler yapılmaya devam etmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılışı gerçekleştirilen ve su tutulmaya başlanan İhsaniye Barajı’da bu noktada önemli bir su kaynağı oluşturmaktadır.

Kocaeli Karamürsel İçmesuyu İsale Hattı İhalesi Yapıldı

DSİ tarafından yapımına devam edilen proje kapsamında bulunan diğer işlerden “Kocaeli Karamürsel İçmesuyu Arıtma Tesisi” ile “Kocaeli Karamürsel Su İletim Tüneli” işleri hızlı şekilde devam etmektedir. Son olarak projenin diğer bileşenlerinden olan “Kocaeli Karamürsel İçmesuyu İsale Hattı” işinin ihalesi 25.01.2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Valimiz Seddar Yavuz’un da sık sık ziyaretlerini gerçekleştirdiği ve çalışmaları yerinde incelediği Kocaeli Karamürsel İçmesuyu Projesi, İhsaniye Barajından sağlanacak su ile Gölcük ve Karamürsel ilçelerimiz ile bu iki ilçe arasındaki sahil şeridinde yer alan yerleşimlerin uzun vadede içme ve kullanma suyu teminini sağlayacak.

Proje kapsamında yapımı tamamlanmış olan baraj inşaatının yanı sıra, 100.000 metreküp/gün kapasiteli konvansiyonel arıtma tesisi, 2.768 metre uzunluğunda 2600 mm çaplı tünel ve 15,6 km uzunluğunda içmesuyu isale hattı yapılacak.

Projenin ilk etabında İhsaniye Barajı’ndan alınacak su ile yılda 15,26 hm3 içmesuyu faydası sağlanacak olup diğer su kaynağı olan Avcıdere Barajı’nın da yapılması ile fayda yılda 25,44 hm3 olacak.

YORUM YAP