Yerel yönetimler ve halkın katılımıyla meydana gelecek ortak akılla, Kocaeli’ni ulusal ve uluslararası arenada marka ve mutlu şehir hedefine ulaştıracak; model, etkin ve sürdürülebilir projeler ortaya koymak amacıyla çalışmalar yapmak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesince kurulan Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi (ŞURA), şubat ayı itibariyle “Kocaeli Turizm Master Planı” için çevrimiçi toplantılara başladı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir GÜNDOĞDU’nun katılımıyla da ilk yüz yüze toplantısını gerçekleştirdi.
KENT DİNAMİKLERİ BİR ARADA
Seka Park Otel’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu’nun katılımıyla gerçekleşen toplantıya, “ŞURA” Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Ali Yeşildal, KBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ayhan ZEREN, KBB Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel, Kocaeli Kent Konseyi adına Bekir Serin, Kocaeli Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bilsen Bilgili, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Atalay Kaya, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Hızır Fatih Sarıoğlu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansından Cem Bayrak, Muhammed Bayrak, Candan Umut Özden ve diğer kurul üyeleri katılım sağladı.
KÜLTÜR SANAT VE TURİZM POLİTİKA KURULU
Kurulun ortaya koyacağı çalışmaları sabırsızlıkla beklediğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu; “Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın “Mutlu Şehir” mottosuyla, şehrimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içerisindeyiz. Kültür Sanat ve Turizm Politika Kurulumuzun değerli katkılarıyla şekillenecek olan Turizm Master Planı da halkımızın mutluluğu için hem çok gerekli hem de önemli” ifadesini kullandı.
GÜNDOĞDU : “KOCAELİ TURİZM KENTİ OLACAK”
Kurulun oluşturacağı raporların Kocaeli’ne değer katacağını ifade eden Genel Sekreter Gündoğdu; “Kurulun ilk hedefi ‘Kocaeli Turizm Master Planı’ olmalı. Türkiye’nin Kocaeli ile ilgili algısı sanayi. Herkes Kocaeli’nin bir sanayi kenti olduğunu biliyor. Oysa Kocaeli’nin sadece yüzde 5’lik bir kısmı sanayi, yüzde 60’ı tarım, yüzde 30’u ise ormanlardan oluşuyor. Bu bize turizm kapısını açıyor. Bu kentin turizm ile ön plana çıkması lazım. Bu kurulun ortaya çıkaracağı her rapor ele alınacak. Kenti ilgilendiren her konu bu kurul tarafından ele alınacak. Önceliğimiz ‘Kocaeli Turizm Master Planı’ ve plana nasıl katkı sağlarız olacaktır. Kurul içerisinde yer alan herkesin düşüncesi önemli. Kurul içerisinde yer alan isimlere, kurumlara çok teşekkür ediyorum” dedi.
YEŞİLDAL: “UZUN SÜREDİR ÇALIŞIYORUZ”
ŞURA’nın tek gayesinin Kocaeli olduğuna dikkat çeken Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Ali Yeşildal; “Çok uzun bir süredir çalışma içerisindeyiz. Ortak kararlar almak için ŞURA bünyesinde Kültür Sanat ve Turizm Politika Kurulu’nu oluşturduk. Tüm kararları birlikte alıyoruz. Kurulumuzun motivasyonu çok yüksek. ‘Kocaeli Turizm Master Planı’ için stratejik eylem planımızı hazırladık. İlk büyük çalışmamızı Mayıs ayı içerisinde yapacağız. Hedefimiz Turizm Çalıştayı ve Şurası düzenlemektir” ifadelerine yer verdi.
GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ
Toplantıda ‘Turizm Master Planı’ için stratejik eylem planı ele alındı. Ayrıca sürecin ilk aşamasında anketler, derinlemesine görüşmeler, çalıştay ve bilgi toplama faaliyetleri düzenlenmesi kararı alındı. Kurul ayrıca “Kocaeli Turizm Master Planı” için görüş alışverişinde bulundu.