Hasarlı binanın neredeyse hiç olmadığı, konut ve ticaret alanlarındaki yapılaşmanın büyük çoğunluğunun 3 kattan oluştuğu Başiskele, huzurla yaşanabilecek tam bir yaşam kenti olmaya devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentlerdeki yapılaşma ve depreme hazırlık ile ilgili durumlar vatandaşlarda büyük merak uyandırdı. Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de planlı ve sağlam şehircilik vizyonuyla Başiskele’yi geleceğe hazırlıyor.
BAŞİSKELE’DE BİNALARIN YARIDAN FAZLASI 3 KATLI
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrası kentin imar ve yapılaşmasına büyük özen gösteren Başiskele Belediyesi, doğaya saygılı insan odaklı imar planları çerçevesinde sağlam, güvenli ve estetik kentleşmeye büyük özen gösteriyor. İlçede %18’i 2007 yılı öncesi, %82’si 2007 sonrası 24 bin 291 adet yapı stoku bulunuyor. Konut ve ticaret alanlarındaki kat adedi verilerine göre 2 katlı bina %42, 3 katlı bina %56, 4 katlı bina %2, 6 katlı bina (Kent Konut) ise %0,1 oranlarında yer alıyor.
BAŞİSKELE’DE AĞIR HASARLI BİNA YIKILDI
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün göreve başladığı 2019 yılından itibaren ağır hasarlı olarak tespit edilen 10 binadan 8’i yasal işlemlerin ardından kontrollü bir şekilde yıkılmıştı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır ve orta hasarlı binaların tespitini hızlandıran Başiskele Belediyesi, son olarak dün Ovacık Mahallesi Kullar Caddesi 181 kapı numaralı ağır hasarlı binanın yıkımı için hemen yasal süreci başlattı. Yasal sürecin tamamlanmasının ardından Zabıta Müdürlüğü ekiplerince bina sahibine ve kiracılarına tebligatlar yapıldı. Kiracıların 4 katlı binayı boşaltmasının ardından gerekli güvenlik önlemleri alınarak iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımı gerçekleştirildi.
Başiskele Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde ilçede sadece yıkılacak bir ağır hasarlı bina kalırken, 137 orta hasarlı binanın da tespiti belediye ekiplerince yapıldı.