‘’Atatürk’ün Samsun’dan sonra aklındaki kent Kocaeli’ydi’’ « İzmit Pusula Gazetesi

16 Kasım 2024 - 04:03

‘’Atatürk’ün Samsun’dan sonra aklındaki kent Kocaeli’ydi’’

12. Kitap Fuarı’nın ilk gün konuşmacılarından Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, tarihe ışık tutan önemli bir açıklamalarda bulundu

‘’Atatürk’ün Samsun’dan sonra aklındaki kent Kocaeli’ydi’’
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2022 - 13:45

Kocaeli 12. Kitap Fuarı açılışının ilk gününde önemli yazarlar ağırladı. Süleyman Paşa Salonu’nun öğleden sonraki konuklarından biri de Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir oldu. Demir, Kocaeli’nin her zaman birlik ve beraberlik konusunda örnek olduğuna dikkat çekerek bu kapsamda önemli bir tespite dikkat çekti. Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadeleyi Samsun’dan başlattığını hatırlatan Demir, “Mustafa Kemal Paşa Samsun’dan istediği gibi sonuç alamasaydı, bu defa birlik ve beraberliğin en güçlü kentlerinden biri olan Kocaeli’ne yönlenecekti. Atatürk’ün Samsun’dan sonra aklındaki kent Kocaeli’ydi. Biz tarihin her döneminde birlik ve beraberliği çok kuvvetli bir kent olduk. Bu ruhu her zaman yaşatmalıyız” dedi.

SÖYLEŞİYE YOĞUN İLGİ

Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir’in “Bunalımdan Çıkış Yolu” konulu söyleşisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aynı zamanda “Cahil Kamyoncu” kitabının yazarı olan Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, Türk kültüründe halka hizmet hakka hizmet kavramının birlikte ele alındığını belirterek, “Maddi manevi yardımları sivil toplum kuruluşları gerçekleştirirdi. Bizler toplumların sorunlarının çözümü olarak üreten ve düzeltme gayreti geliştiren sivil toplum kuruluşuyuz” dedi. Yücel Alpay Demir, söyleşisinde birlik ve beraberlik kavramının önemine dikkat çekti. “Hangi görüşte olursa olsun birlik ve beraberliği önemseyerek Kocaeli’de daha çok çalışmalıyız, Yeni nesil gençlerimizden birlik ve beraberliği benimseyen bir toplum yetiştirmeliyiz” diyen Demir bu esnada önemli bir tespite dikkat çekti. Demir, Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlığın en önemli adımı olan 19 Mayıs 1919 Samsun’dan Anadolu’ya çıkışını hatırlatarak, “Mustafa Kemal Paşa Samsun’dan istediği gibi sonuç alamasaydı, bu defa birlik ve beraberliğin en güçlü kentlerinden biri olan Kocaeli’ne yönlenecekti. Biz tarihin her döneminde birlik ve beraberliği çok kuvvetli bir kent olduk. Bu ruhu her zaman yaşatmalıyız” dedi.

“FARKLI İDEOLOJİLERİN OLUMLU YÖNLERİNİ ALMALIYIZ”

Süleyman Paşa Salon’da Yücel Alpay Demir’in ardından Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Yazar Taylan Katak da yine birlik ve beraberliğin önemine yönelik bir söyleşi gerçekleştirdi. Katak, “Birlik ve beraberliğin her şeyin üstesinden geleceğini bilenler, bizi içerden yok etmeye çalışıyor. Milliyetçiliği doğru anlayan bir kişi Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türk Ocaklarını ayrıştırmaz. Bizler birlik beraberlik ruhunu İzmit’te kazandık. Türkiye’nin ihtiyacı olan şey ideolojik görüşlerden çok çözüm arayışlarıdır. Birlikte oturup ülkenin sorunlarına çözüm üretmeliyiz. Teknolojinin gelişmesiyle sosyal medyanın çok fazla kullanılmasıyla başına buyruk bir nesil ortaya çıkıyor. Nitelikli liyakatli ilkeli insanlar yetiştirmeliyiz. Kocaeli milli kuruluşlar birliğinde farklı görüşlere sahip kişilerin katılmasıyla birçok olumlu yanıt alındı. Bizler birlik ve beraberliği burada uygulayabiliyoruz bu sevindirici. Bizler farklı ideolojilerin ötelemek yerine olumlu yanlarını almalıyız” dedi.

BEKLENTİ BİTTİĞİNDE

Süleyman Paşa Salonu’nda öğleden sonraki oturumda 3. söyleşide ise Sakarya’da psikolog ve terapist olarak görev alan Mustafa Topkara ilişkilerin büyüsü konusunda seminer verdi. Kadın ve erkek piskolojisi üzerine çalıştığını dile getiren Topkara, “İnsan kendini koruma altına aldığında içine kapanıyor. Bu da kaygı bozukluğunun yanı sıra anlama ve anlatma problemine neden oluyor. Bütün sorun da anlayamama ve anlatamamaktan çıkıyor. Birbirimizi anlamaya çalışmalıyız. Eğer ilişkiyi sadece beklenti üzerine kurarsak, beklenti bittiğinde umut da kalmadığında ilişki biter” diye ifade etti.

YORUM YAP