‘2022’de tarımda üretim rekoru kırılacak’ « İzmit Pusula Gazetesi

6 Kasım 2024 - 01:51

‘2022’de tarımda üretim rekoru kırılacak’

2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı’nda söz alan Tarım ve Orman Bakanlığı genel müdürleri, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık politikasını anlattı

‘2022’de tarımda üretim rekoru kırılacak’
Son Güncelleme :

02 Kasım 2022 - 19:18

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı’nda yapılan oturumlarda konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı genel müdürleri, bakanlığın tarım ve hayvancılık politikasını anlattı. AGRITICIES Genel Sekreteri Mücahit Sami Küçüktığlı’nın moderatörlüğünde düzenlenen oturumda Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Müdürü Mehmet Hasdemir, 2022 yılında Türkiye’de tüm zamanların üretim rekorlarının kırılacağını söyledi.

BELEDİYELER DESTEK VERİYOR

Destekleme projelerini anlatan Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Müdürü Mehmet Hasdemir, “Daha fazlasını üreterek halkımızın sofrasına ulaştırmayı amaçlıyoruz. Belediyelerimiz de bu konuda bize büyük destekler veriyor” dedi. Toprağın çok fazla olduğu ve Türk çiftçisinin yeterince çalışmadığı algılarının yanlış olduğunu söyleyen Hasdemir, “Bu algının artık değişmesi lazım. Çiftçimiz dünyanın en çalışkan bireylerinden oluşuyor. Bunu verilerle de görmek mümkün” dedi.

ÜRETİM REKORU KIRILACAK

Üretimdeki artışa vurgu yapan Hasdemir, “Bu topraklarda kullanılan tohumların yüzde 96’sı Türkiye’de üretiliyor. Türkiye 117 ayrı ülkeye tohum ihraç eden önemli bir tarım ülkesi. Bunu GDO’suz bir şekilde gerçekleştiren nadir ülkelerden biriyiz. Birim başına elde ettiğimiz ürün artışı da her geçen yıl artıyor. Türkiye, 2022 yılında tüm zamanların üretim rekorlarını kıracak. Bu artışta çiftçimizin alınteri başta olmak üzere doğru tarım tekniklerinin kullanılması etkili olmuştur” ifadelerini kullandı.

“HAYVAN POPÜLASYONUNU ARTIRIYORUZ”

Destekleme projelerini anlatan Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik ise “Biz ürüne destek vermeye başladık. Sürü büyütmeye destek vermeye başladık ve bu popülasyonda artış görülmesini sağladı. Sayıca az olan türleri de korumaya ve sayılarını artırmaya çalışıyoruz. Yine bölgesel projeler yapıyoruz. Bölgenin ihtiyacına göre şekillendiriyoruz. Stratejik ürünlerde önce kendimize yetmeyi ve daha sonra ihracatı düşünüyoruz” dedi.

KENDİ KENDİNE YETERLİLİK ÖNE ÇIKIYOR

Türkiye’nin kendine yeten bir ülke olma çabasında olduğunu anlatan Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Burhan Demirok da, “Kendi kendine yeterliliğin öne çıktığı bir dönemdeyiz. Ülkeler bunu gerçekleştirmeye çalışıyor. Biz de konuda çalışmalar yapıyoruz ve bunun karşılığını da alıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP