Doğu Akdeniz’de sular ısınıyor « İzmit Pusula Gazetesi

22 Ekim 2024 - 07:32

Doğu Akdeniz’de sular ısınıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde gerilimi artırmaya çalışan Yunanistan’a yönelik önlemlerini iyice artırdı. Olası bir duruma karşı SAT timlerine “hazır ol” emri verildi.

Doğu Akdeniz’de sular ısınıyor
Son Güncelleme :

09 Haziran 2018 - 19:50

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı son dönemde Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde gerilimi artırmaya çalışan Yunanistan’a yönelik önlemlerini artırdı. “Mavi vatan” olarak nitelendirilen denizlerdeki çalışmalar kapsamında Ege Denizi’nde bir fırkateyn ve iki hücum bot keşif ve gözetleme faaliyetlerine 7/24 devam ediyor. Bunun yanı sıra bölgeye sevk edilen Su Altı Taarruz (SAT) timlerine de olası bir görev için “hazır ol” emri verildi. Güvenlik ve Terör Uzmanı Emekli İstihbaratçı Albay Coşkun Başbuğ, konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

MAKSAT TÜRKİYE’NİN SURİYE’DEKİ HAMLESİNİ DURDURMAK

Sat komandolarının hem deniz hem kara hedeflerine karşı kullanılabileceğini söyleyen Başbuğ, “Türkiye şuan Yunanistan’la bir kriz yaşıyor ama bu krizi suni bir kriz. Avrupa ve batılı devletlerin yaratmaya çalıştığı bir kriz. Bu krizin aslında temel çıkış noktası yeni bir cephe açıp Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği askeri operasyonu durdurmak için bir girişimdir. Türkiye’deki bazı medya organları da bilinçli olan Türkiye ve Yunanistan krizini planlı olarak gündeme çıkarmaya başladılar. Buradaki maksat Türkiye’nin Suriye’deki hamlesini durdurmak ve yeni bir cephe açmaktı.

Genelkurmay başkanımız ‘biz hem Ege’de hem Suriye’de savaşabilecek güce sahibiz’ demişti. Genelkurmay başkanımız o açıklamalarıyla Yunanistan’a denemeyin mesajı vermiştir.

“SAT’LAR DİREK DEVREYE GİRER”

Buradaki kriz malum Kardak kayalıklarıyla patladı. Şimdi yine Yunanistan’ın tekrar öyle bir ada işgalinde SAT’lar direk devreye girer. Yunanistan Kardak olayına benzer bir girişimde bulundu ama Türkiye’nin kararlılığını görünce geri adım attı. Türkiye hemen bir birlik sevk etti ve Kardak’ta olduğu gibi hemen tedbir aldı. Son yaşanan bu olaydan sonra da bir denemeleri olmadı.

“DOĞU AKDENİZ’DE SULAR ISINACAK”

Yunanistan’ın bu denemelerinin ben artık Akdeniz’de olacağının kanaatindeyim. Çünkü Kıbrıs üzerinde ABD, İngiltere ve hatta İsrail’in ciddi hesapları var. İngiltere’nin üstü var orada şimdi ABD’de kendine yer açma çabasında. Şimdi artık genel düşünce Doğu Akdeniz’de suların ısınacağı. Çünkü Türkiye o bölgeye bir araştırma gemisi yollayıp bir kıta sahanlığı oluşturacak. Bu araştırmalara bir müdahale yada bir çatışma durumunda direk devreye SAT komandoları girecek. Zaten SAT’ların var oluş amaçları deniz savaşlarında karşı tarafın Deniz hedeflerine sızmak sabote etmek. Bizim SAT komandolarımız dünyanın da en iyileridir ayrıca. Onlar da bunu biliyor ve yoklama yapıp geri çekiliyorlar.

24 HAZİRAN’A DİKKAT

Yunanistan şu aralar böyle bir şeye kalkışamaz ama 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin kaybetmesi ya da seçimlerden zayıflayarak çıkması durumunda Yunanistan bunu anında yine deneyecektir. Bundan da eminim.

Türkiye Haber Merkezi

YORUM YAP