ÖSYM sınavları erteledi « İzmit Pusula Gazetesi

30 Nisan 2024 - 00:10

ÖSYM sınavları erteledi

ÖSYM sınavları erteledi
Son Güncelleme :

01 Aralık 2020 - 15:30

Dünyayı etkisi altına alan Korona vakalarının dünyada ve ülkemizde her geçen gün artarak devam etmesi nedeniyle hayatın her alanında olduğu gibi eğitim alanında da aksamalar olmaya devam ediyor. Bu Cumartesi ve Pazar günlerinde yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi ve ortaokulu sınavlarının ertelenmesinin ardından ÖSYM tarafından yapılması planlanan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelendi.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada erteleme kararıyla ilgili olarak;

“Cumhurbaşkanlığımızın Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu yeni tedbirler kapsamında, Başkanlığımızca 2020 Yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilmiş olan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Söz konusu sınavların uygulanacağı tarihler, Kovid-19 salgını sürecinde konuya ilişkin alınacak kararlar çerçevesinde ve Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda yeniden belirlenerek adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAP