“ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ” « İzmit Pusula Gazetesi

30 Nisan 2024 - 06:55

“ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Güney Sınırımızı Terörden Arındırma Operasyonunu Afrin’le Devam Ettireceğiz”

“ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Son Güncelleme :

14 Ocak 2018 - 19:20

AK Parti Tokat İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl sınırlarımız içinde bölücü terör örgütüne göz açtırmıyorsak, sınırımızın öte tarafında da bunların hakkından gelmeye kararlıyız. Önümüzdeki günlerde inşallah Fırat Kalkanı Harekâtıyla ilk adımını attığımız güney sınırımızı terörden arındırma operasyonunu Afrin’le devam ettireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Tokat 6. Olağan İl Kongresi’ne katılarak partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında âlimler diyarı, kahramanlar otağı, şairler yurdu Tokat’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 6 bin yıllık geçmişiyle Tokat’ın bir tarih, medeniyet ve kültür şehri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa gibi yiğitlerin, Molla Hüsrev, Hayreddin Tokadi gibi gönül erlerinin yurdu olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun yanında Tokat’ın Türkiye’nin istiklal mücadelesine en ön safta katılan bir şehir olduğunu ifade ederek “Tokat’ın yiğit evlatları, sivil, asker, polis ayrımı olmadan mesele vatansa gerisi teferruattır anlayışıyla tıpkı ecdatları 15’liler gibi iş başa düşünce ilk safta şahadete yürüdüler” şeklinde konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde verilen 251 şehit arasında altı Tokatlı vatandaşın bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele harekâtlarında, yurt dışı operasyonları sırasında da Tokatlı kahramanların destan yazdıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehitlere rahmet ve mağfiret dileyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün hepimiz, 780 bin kilometrekare vatan hududunda gece yastığa başımızı huzurlu bir şekilde koyabiliyorsak, bunu öncelikle şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlığına borçluyuz. Şayet ülkemizin her bir köşesinde bayrağımız gururla dalgalanıyorsa, bunda en büyük payı, ‘Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyerek canlarını hiçe sayan Tokat’ın aslanlarına aittir. Rabbim hepsinden razı olsun, Yüce Mevla şehitlerimizin ailelerine sabır versin, metanet versin. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi devlet olarak şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

“FETÖ’NÜN GERÇEK YÜZÜ, KARANLIK VE KANLI GEÇMİŞİ ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında yurt içinde ve dışında terörle mücadelede gösterdikleri kararlığa vurgu yaparak “15 Temmuz gecesi 251 vatan evladını şehit eden, 2 bin 913 insanımızı yaralayan FETÖ’cü hainlere döktükleri kanın hesabını hukuk içinde soruyoruz, sormaya devam edeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile mücadelenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin son yıllarda verdiği en zor, en çetin ve en hayati mücadelelerden biri olduğuna dikkat çekti. Bunun milletin istikbalini garantiye almanın, millî bekayı tahkim etmenin en kritik aşaması olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bilinçle meseleye yaklaşarak, hukuki ve adli süreci yakından takip ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir taraftan örgütün süreci sabote etmeye yönelik manipülasyonlarına gerekli cevabı verip, tedbirleri alırken, diğer taraftan da kılı kırk yararak adaletin tecellisi için çaba harcandığını ifade etti.

Davaların yavaş yavaş karara bağlandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreçte şahit olduklarımız dünyanın belki de gelmiş geçmiş en büyük şeytani organizasyonunun yapıldığı bir durumla karşı karşıyayız. Hayır, himmet, hizmet bahanesiyle 40 senedir milletimizin kanını emen bu kalleş örgütün gerçek yüzü karanlık ve kanlı geçmişi ortaya çıkmıştır. Artık saklanacakları, gizlenecekleri bir yer kalmadı. PKK’dan bazı dersler aldılar. Onların dağlarda inleri vardı, şimdi bakalım bunların inleri neresi olacak. İşte geçen günü gördünüz değil mi, bir tuvaletin arkasından nasıl bir yerlere girip-çıkıyorlar. Nereye girerseniz girin, oralarda da sizi bulacağız, çıkartacağız ve yargıya teslim edeceğiz.”

“HUKUKTAN SAPMADAN FETÖ’YLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pensilvanya’daki şarlatan kişisel hırsı için Müslümanlığı tahrif ederek yalanı, iftirayı ve takıyyeyi âdeta kutsallaştırarak kendine yeni bir inanç, yeni bir din ihdas etmiştir” şeklinde konuştu. Kimi 1 dolara, kimi 50 bin dolara ruhunu satan bu örgüt mensuplarının çıkarları uğruna işlemeyecekleri günahın, yapmayacakları ihanetin olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son birkaç yılda aldıkları tedbirlerle devletin bünyesini bu sinsi kanser hücresinden temizlendiğini belirtti. Bu temizlikle her açıdan daha güçlü hâle gelindiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bir dönem terörle mücadelede yargı birimlerinde, kamu hizmetlerinde yaşadığımız sıkıntılar da birer birer çözülüyor. İnşallah hukuktan sapmadan, duygularımızın esiri olmadan suhuletle ve soğukkanlılıkla FETÖ’yle mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun yanında, 34 yıldır 50 bin insanımızın canına mal olan, vatanımızı parçalamaya çalışan bölücü terör örgütünün de kökünü kurutacağız” şeklinde konuştu.

“SINIRLARIMIZDAKİ EN UFAK BİR TACİZ BİZİM İÇİN ATILMASI GEREKEN ADIMLARIN İŞARET FİŞEĞİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında Suriye’deki gelişmelere değindi. PKK neyse DEAŞ’ın da o olduğunu, FETÖ ne kadar vahşi bir örgütse DHKP-C’nin de, YPG’nin de aynı şekilde vahşi bir örgüt olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu örgütlerin Türkiye sınırları içinde veya dışında olmasının, adının demokratik gibi kavramlarla allanıp pullanmasının hiçbir manası olmadığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “İşte şimdi Amerika isimleri değiştiriyor, değil mi? Sosyal Demokratik Güçler veya Suriye Demokratik Güçleri; bunları artık yutmuyoruz. Bunu gidin başka yerlere anlatın. İkide bir isim değiştirmek suretiyle, Amerika, bizi mi aldatacaksın? Açık ve net söylüyorum, tüm Batıya sesleniyorum: Terör örgütlerinin bir başka terör örgütüyle mücadelesine teşne hâle getirilmesine fırsat veren ülkeler ikili ilişkilerimizi zedeliyor, bunu bilmeleri lazım. Onun için terörist Gabar’da da teröristtir, Bestlerdereler’de de teröristtir, Kandil’de, Sincar’da, Afrin’de, Mümbiç’te de teröristtir. Birileri kısa vadeli çıkarları adına bu katil süreleri arasında ayrım yapabilir, ama Suriye’deki teröristleri de, ülkemizdeki teröristleri de biz çok iyi biliyoruz. Ve ne dedim; bir gece ansızın gelebiliriz. Tabii geceler bitmez, geceler çok özgürlüklere gebedir, onun için bizim gecelerimiz de bunlara çok gebe, bizi izlesinler. Şu anda sınırlarımızdaki en ufak bir taciz bizim için atılması gereken adımların işaret fişeğidir.”

“DEVLETİMİZİN OYALAMA TAKTİKLERİYLE GEÇİRECEK TEK BİR ANI YOK”

Kimi ülkelerin resmî olarak terörist kabul ettikleri yapıları çeşitli hokkabazlıklarla meşrulaştırmaya çalışabileceğini, ancak teröristin her yerde terörist olduğunu, katilin de her yerde katil olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin geldiği nokta itibarıyla bu şer şebekelerinin topunu birden mezara gömecek güç, kudret ve imkâna sahip bir ülke olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yıllık iktidarlarında orduya kazandırılan Atak helikopteriyle terörle mücadeleyi sürdürdüklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu gerçeğin herkes tarafından bilinmesini istiyorum: Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Devletimizin oyalama taktikleriyle geçirecek tek bir anı dahi yoktur. Ülke olarak millî güvenliğimizi tehdit eden, vatandaşlarımızın canıma kast eden tüm örgütleri kaynağında bertaraf edeceğiz. Nasıl sınırlarımız içinde bölücü terör örgütüne göz açtırmıyorsak, sınırımızın öte tarafında da bunların hakkından gelmeye kararlıyız. Önümüzdeki günlerde inşallah Fırat Kalkanı Harekâtıyla ilk adımı atılan güney sınırımızın terörden arındırma operasyonunu Afrin’le devam ettireceğiz.”

“DÖNEM TÜRKİYE’YE DESTEK OLMA, STRATEJİK İŞ BİRLİĞİNİN HAKKINI VERME DÖNEMİDİR”

Müttefiklerden Türkiye ile aralarındaki köklü ilişkinin ruhuna uygun davranmalarını beklediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte “Model ortaklık”, “dostluk” ve “stratejik müttefiklik” gibi kavramların ne kadar gerçek, ne kadar sahte olduğu ayan beyan ortaya çıkacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz her şeye rağmen bölgede Amerika’yla ortak çıkarlarımız olduğuna inanıyor, birlikte hareket edebileceğimizi ümit ediyoruz. Zira dönem Türkiye’ye destek olma, stratejik iş birliğinin hakkını verme dönemidir. Biz kendilerinden Türkiye’nin meşru çabalarına destek olmalarını bekliyoruz. Biz dostlarımızdan ülkemiz için beka sorunu olan böyle hassas, böyle kritik bir meselede kendilerine yakışan bir tavır içinde olmalarını bekliyoruz. Afrin operasyonu sırasında bu güçlerin terör örgütüyle aynı safta görünme gibi bir yanlışa mahal vermeyeceklerini ümit ediyorum. Nasıl Fırat Kalkanı Harekâtını başarıyla neticelendirmişsek, İdlib operasyonunu da, sonraki adımları da inşallah zafere taşıyacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“NE ZAMAN DARA DÜŞSEK TOKAT’IN DİLİ DUALI MÜTEVAZI İNSANLARINI YANIMIZDA BULDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında demokrasi mücadelesinde desteklerinden ötürü Tokatlılara teşekkür ederek, “Biz ne zaman dara düşsek, ne zaman başımız sıkışsa Tokat’ı, Tokat’ın dili dualı mütevekkil, mütevazı insanlarını daima yanımızda bulduk” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Vesayet odaklarının bize cumhurbaşkanı seçtirmemek için tüm unsurlarıyla üzerimize abandığı 2007’de Tokat yüzde 74 ile millî irade dedi. Darbe anayasasına en büyük darbeyi vurduğumuz 12 Eylül 2010 halk oylamasında Tokat yüzde 64,5 ile demokrasi dedi. İhanet çetesinin saldırılarının yoğunlaştığı 10 Ağustos 2014’te Tokat yüzde 62,3 ile tavrını hukuktan, meşruiyetten, adaletten yana koydu. Çukur eylemleriyle geleceğimizin karartılmak istendiği 1 Kasım 2015’te Tokat ilk günkü aşkla sandığa koştu, yüzde 60’a yaklaşan yüksek bir oranıyla kaos senaryolarını tarihe gömdü. 16 Nisanda o meşhur tarihî anayasa değişikliğinde yine Tokat kendine düşeni yaptı, Türkiye’nin yeni hükûmet sisteminin oylandığı bu kritik seçimlerde Tokatlı kardeşlerim yüzde 63,2 gibi yine ülkemiz ortalamasının çok üzerinde bir oranla kalıcı istikrar dedi, büyük ve güçlü Türkiye dedi. İşte bunun için Tokat bizim gözbebeğimiz diyoruz. İşte bunun için gecemizi gündüzümüze katarak Tokat’a ve Tokatlıya hizmet etmekten gurur duyuyoruz.”

Türkiye’nin son 15 yılda kat ettiği büyük mesafede Tokatlıların bu kararlı duruşunun çok ciddi payı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat gibi millî iradenin kalesi olan şehirlerin, ‘Durmak yok yola devam’ diyerek ülkenin bu noktalara geldiğini vurguladı. “Sizler iradenize hiç kimseyi ortak koşmadığınız için, Türkiye’de sivil siyaset güçlendi, demokrasi kök saldı. Siz sağlam durduğunuz için, biz de zalimler karşısında eğilmedik, dik durduk. Rabbim yol arkadaşlığımızı, kader ortaklığımızı daim eylesin” sözleriyle konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle asil, böyle yiğit, böyle vefakâr milletin evladı olduğu için Allah’a şükrettiğini ifade etti.

“SON 15 YILDA TÜRKİYE’NİN TAMAMI GELİŞTİ, BÜYÜDÜ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendilerini yalnız bırakmayan Tokatlılara 15 yıl boyunca canla başla hizmet etmenin gayreti içinde olduklarını söyleyerek yapılan yatırımlara değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, birilerinin Türkiye haritasını renkli boyalarla boyayıp, şehirlerin arasında ayrımlar yapabileceğini, birilerinin makbul seçmen, makbul vatandaş ayrımına gidebileceğini, kimi siyasetçilerin sadece kendilerine destek veren şehirleri ziyaret edip, sadece kendi seçmeninin hâlini, hatırını soruyor olabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin aldığı siyasi terbiye gereği asla böyle davranmadıklarını, ülkeyi hiçbir zaman farklı renklere boyamadıklarını, seçmenleri bize oy veren-vermeyen diye ayırmadıklarını vurguladı. 81 vilayetin tamamını, 80 milyonun her bir ferdini diline, inancına, mezhebine, kültürüne bakmadan kucaklayıp bağırlarına bastıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “İstanbul gelirken Tokat geri kalmadı. İzmir büyürken Çorum, Sivas ihmal edilmedi. Son 15 yılda Türkiye’nin tamamı gelişti, büyüdü, ekonomik, sosyal ve ticari olarak kalkındı” şeklinde konuştu.

Son 15 yılda Tokat’a 12 katrilyon yatırım yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırımları şöyle aktardı: “Bin 745 adet yeni derslik inşa ettik, 7 bin 875 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtları ve 15 adet spor tesisi kazandık. Biri 200 yataklı Tokat Devlet Hastanesi olmak üzere 14 hastane, bir ağız ve diş sağlığı merkezi ve 8 adet birinci basamak kuruluşundan oluşan toplam 23 adet sağlık tesisi inşa ettik. 150’şer yataklı Erbaa ve Tural devlet hastanelerinin ve Pazar ilçe hastanesinin yapımı devam ediyor. TOKİ aracılığıyla Tokat’ta son 15 yılda 5 bin 71 konut projesi başlattık. 2002 yılına kadar Tokat’ta sadece kaç kilometre yol vardı biliyor musunuz? 16 kilometre. Biz buna 15 yılda tam 255 kilometre bölünmüş yol ilave ederek Tokat’ın toplam bölünmüş yolunu 271 kilometreye çıkarttık. Şu anda Tokat’ta yapımı devam eden, toplamda maliyeti yaklaşık 1,5 milyar lira olan dokuz adet yol projemiz var. Tokat çevre yolu köprüleri de yapımı planlanan projelerimiz arasında. Tokat-Turhal arasına yeni bir demir yolu yapmak için çalışmalara başladık. Mevcut havalimanımız küçük, mesela normal uçağımızla biz bugün buraya inemedik, onun için küçük uçağımızla inmek zorunda kaldık. Şimdi hedefimiz yolcu trafiği 2016 yılında mevcudun 51 bin 744’e ulaştı. Tokat’ımıza yakışır yeni bir havalimanı yapmak için kolları sıvadık. Toplam maliyeti 175 milyon, yani 175 trilyon lira olan yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız şu anda ihale sürecinde. Bu yıl yapımına başlayıp 2020 yılında da tamamlamayı hedefliyoruz. “

Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanlarının aktif çalışabilmesinin vatandaşın talebine bağlı olduğunu, göreve geldiklerinde 25 olan havalimanı sayısını 57’ye çıkardıklarını ifade ederek vatandaşlardan yapılan eserlere sahip çıkmasını istedi. Tokat’a son 15 yılda üç baraj ve bir gölet inşa ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alpu Barajı, Tokat-Turhal Barajı ve Zile-Yünlü Barajının da aralarında bulunduğu dokuz adet barajın yapımının devam ettiğini bildirdi.

Tokatlı çiftçilere 2002 yılında 17,5 milyon lira tarımsal destek verilmişken, 2017 yılında Aralık ayı itibarıyla 93,5 milyon lira tarımsal destek verildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Bay Kemal çıkıyor diyor ki, “Çiftçiler battı, bitti, yok oldu.” Ya bunlar verildi, verildi. Bay Kemal, senin bunlardan haberin yok. Senin böyle bir derdin de yok. Son 15 yılda, Bay Kemal, bunu duy, Tokatlı çiftçilerimize 805 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik. Ne demek bu? 805 trilyon. İnanın bundan da haberi yoktur” dedi.

“AK PARTİ, HEM GELENEĞİN HEM DE GELECEĞİN PARTİSİDİR”

2019 yılında gerçekleşecek olan mahalli idareler ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 16 yıllık sürecin zirvesi, âdeta şahikası olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 2019 yılında gelecek yüzyılına istikamet çizecek, tarihî bir seçim dönemi yaşayacağına dikkat çekti. Türkiye’nin AK Parti dönemlerinde, demokraside, hukukta, adalette, özgürlük ve ekonomide elde ettiği kazanımları devam ettirip bir üst aşamaya taşımasının 2019’a bağlı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu imkânı da imtihanı da alnının akıyla vermekten başka çaresi olmadığını ifade etti.

2019 seçimleri yalnızca Türkiye için değil, her kritik anımızda dualarıyla destek olmuş, gözlerini ve gönüllerini ülkemize kilitlemiş yüz milyonlarca kardeşimiz için de büyük önem taşıdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her zaman altını çizdiğim gibi, bu hareket asla sıradan bir parti değildir. AK Parti, temelleri Söğüt’te atılmış, asırlar boyunca üç kıta, yedi iklime adaletle hükmetmiş, barış, huzur ve medeniyet timsali bir geleneğin önümüzdeki mücessem hâlidir. AK Parti, hem geleneğin hem de geleceğin partisidir. AK Parti, halka hizmeti Hakk’a hizmet gören, bu güzel ülkeyi imanla, tutkuyla seven vatan âşıklarının partisidir. Biz bu millete efendi olmaya değil, biz bu millete hizmetkâr olmaya geldik.”

“KONGRELERİMİZ, KARDEŞLİĞİMİZİ PERÇİNLEDİĞİMİZ DEMOKRASİ ŞÖLENİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu harekette görevlerin ve koltukların sadece birer araç olduğunu, makamların ise sorumluluk olduğunun altını çizerek, bu yüzden görev değişimlerinin kimi partilerde olduğu gibi kavgayla, gürültüyle değil, kucaklaşmayla, helalleşmeyle olduğunu vurguladı. AK Parti kongrelerinde birileri gibi yumrukların konuşmadığını, sandalyelerin havada uçuşmadığını, hakaret, çatışma, kargaşa olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim her kongremiz ahitlerimizi yenilediğimiz, kardeşliğimizi perçinlediğimiz demokrasi şölenidir. Bizim her toplantımız ülkemize ve milletime, özelikle istikbalimize, istiklalimize yönelik önemli kararlar aldığımız meşveret meclisleridir. Bu dava için halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gören, bu kutlu hareketin büyümesi için çaba harcayan her bir kardeşimin bizim başımızın üstünde yeri vardır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda önümüzdeki süreçte partililerden gayret beklediğini belirterek “İnşallah partimiz ilk günkü heyecanla tecrübeli arkadaşlarımızın desteği, yeni arkadaşlarımızın heyecanıyla Tokat’ta daha da güçlenmeye devam edecektir. Yeter ki biz çalışalım, gayret gösterelim. Allah’ın izniyle gerisi gelecektir. Ben sizlere güveniyorum. Ben bu salonu dolduran, dışarıda 10 katı olan her bir dava arkadaşıma inanıyorum. Özellikle kadın ve gençlik kollarımızda önümüzdeki süreçte daha çok çaba bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAP