Yaz aylarının en büyük derdi insanları sürekli ısıran ve rahatsız eden hatta bazı geceler sabaha kadar bizleri uykumuzdan eden o sinir bozucu sivrisineklerdir.
O sivrisinekler yüzünden yattığımız odanın camını açma şansımız olmadığı için sabah uyandığımızda çoğu zaman ter içinde uyanırız.
Sivrisineklerden korunmak için üretilen çeşitli ilaçların kimyasal ilaçlar olduğunu ve bunları kullanmanın insan sağlığını ne kadar olumsuz etkilediğini ise neredeyse bilmeyenimiz yok.
Peki baş belası sivri sineklerden korunmanın yolu var mı?
Evet var…
İşte gecelerimizi zindana çeviren sivrisineklerden korunmanın yolları…
- lavanta
- portakal
- limon
- ada çayı
- kadife çiçeği
- karanfil
- okaliptüs
- defne
- reyhan
- sarımsak
- soğan
- sirke
- biberiye
Yalnız unutmayın!!!
Bu doğal yöntemlere alerjiniz varsa sağlığınızı riske atmaya değmez…
Bırakın sivrisinekler işlerini yapsınlar…
Peki almış olduğunuz tüm önlemlere rağmen sivrisinekler işlerini yapmış ve sizi ısırmışsa bu ısırıkları en acısız şekilde atlatmanın yöntemleri nelerdir?
Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?
Bakınız bu sorunun cevabını Medicalpark Hastanesi nasıl vermiş…
Sivrisinek ısırıldığında yapacağınız ilk iş, sivrisinek ısırığını su ve sabunla yıkmaktır. Sivrisinek ısırığında eczanelerden alınan ilaçların yanı sıra, evde bulunan malzemelerden doğal çözümler üretilebilirsiniz.
ALKOL
Özellikle izopropil ya da etanol türü alkoller, buharlaşırken yarattığı serinletici etki sayesinde sivrisinek kaşıntısını geçirir. Alkol aynı zamanda dezenfektan işlevi görmektedir. Evde bulundurduğunuz lavanta kolonyası hem içerdiği etanol ile sivrisinek kaşıntısını alacak hem de lavanta kokusu ile sivrisineklerin en azından koku uçana kadar yaklaşmasını engelleyecektir. Burada dikkat edilmesi gereken bir unsur, alkolun fazla sürülmesinin cildi tahriş edebileceğidir.
ÇAY POŞETLERİ
Siyah ve yeşil çay poşetleri şişmeyi geçirmek için kullanılabilir. Çay içtikten sonra kullandığınız poşetleri bir naylona sarıp buzdolabında saklarsanız, soğutucu etkiden de yararlanabilirsiniz.
ALOE VERA
Aloe veranın anti-enflamatuvar etkisi yüzünden kullanım alanı çok geniştir. Evinizde bulundurduğunuz aloe vera bitkisinin yaprağının içerisinde bulunan jeli, ısırılan yerin üzerine sürebilirsiniz.
SEYRELTİLMİŞ, KIYILMIŞ SARIMSAK
Sarımsağın yara iyileştirici ve antiviral özelliği uzun süredir bilinmektedir. Fakat sarımsak cilde doğrudan uygulandığında, cildi irrite edip daha fazla enflamasyona yol açabilir. Bu nedenle kıyılmış sarımsağı hindistan cevizi yağı gibi hafif bir yağ ile seyreltip ısırılan yere uygulayabilirsiniz.
YULAF EZMESİ
Yulaf ezmesi, böcek ısırıklarını, alerjik reaksiyonları, su çiçeği ve kuru cildi yatıştırmaya yardımcı olan özelliklere sahiptir. İnce yulaf ezmesine biraz su ekleyip maske haline gelen karışımı etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz. 15 dakika sonra ılık suyla yıkadıktan sonra bir kremle nemlendirebilirsiniz. Bu karışıma antibakteriyel etkisi nedeniyle bal da eklenebilir. Bal daha fazla sivrisinek çekebileceğinden dikkatli kullanılmalıdır.
FESLEĞEN
Cildi fesleğen ile ovmak sivrisinek ısırığına karşı yapılabilecek başka bir doğal uygulamadır. Fesleğen kaşıntılı cildi rahatlatabilecek kimyasal bileşiklere sahiptir. Fesleğen yağını losyon olarak uygulayabilir ya da evde kendiniz yapabilirsiniz. Kendi karışımınızı yapmak için, 2 bardak su ve yaklaşık 15 gram kuru fesleğen yaprağı kaynatın. Karışım soğuduktan sonra, karışıma batırdığınız pamuğu etkilenen bölgeye sürün. Daha acil bir tedavi için taze fesleğen yaprağı doğrayın ve cildinize sürün.
BU ÜRÜNLERİ KULLANIRKEN ÇOK DİKKAT EDİN!
Birçok yerde sivrisinek ısırığına diş macunu, karbonat, elma sirkesi ve limon suyunun iyi geldiği belirtilmektedir. Fakat bu ürünler özellikle hassas ciltleri çok çabuk kurutabilir, hatta cilt kızarıklığını artırabilir. Bu nedenle bu ürünleri kullanırken çok dikkat edilmesi gerekmektedir.
www.medicalpark.com.tr/sivrisinek/hg-2060