Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) kongre takvimi netlik kazandı. Parti, olağan kongre sürecinin ilk adımını 19 Mayıs 2026 tarihinde Samsun’un İlkadım ilçesinde atacak.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sürece ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, İlkadım Kongresi’nin özel bir anlam taşıdığını belirtti. Yalçın, kongrenin Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 107. yıl dönümüne denk getirilmesinin “sembolik bir amaç taşıdığını” ifade etti.
Parti içindeki en kritik aşamalardan biri olan olağan büyük kurultayın ise 7 Mart 2027 tarihinde yapılacağı açıklandı. Bu kurultayla birlikte MHP’de yeni dönem yönetim yapılanmasının şekillenmesi bekleniyor.
Öte yandan MHP, son dönemde teşkilat yapılanmasında da önemli değişikliklere gitmişti. İstanbul, Kütahya, Eskişehir, Kars, Çanakkale, Bilecik, Muğla, Bolu, Ardahan, Gaziantep ve Bingöl il teşkilatlarının feshedildiği duyurulmuştu. Bu adımın, kongre süreci öncesi yeniden yapılanma stratejisinin bir parçası olduğu değerlendiriliyor.
Partide başlayan bu süreç, hem teşkilat dengeleri hem de kurultay öncesi siyasi hazırlıklar açısından dikkatle takip ediliyor.