AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Körfez Ticaret Odası’nda üyeler ile bir araya geldi. Büyükakın, ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak ilçede hayata geçirilecek olan projeler hakkında Körfez Ticaret Odası üyelerine bilgiler aktarırken, onların talep ve önerilerini de dinledi. Toplantıda ilk olarak söz alan Şener Söğüt, “Tahir Başkanımızla birlikte Körfez’in hayat standartlarını çok daha yukarıya taşıyacak projeleri hayata geçireceğiz” dedi.
ÇÖZÜMLERE ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da konuşmasında, “Uzun bir dönem birlikte çalıştık. İnşallah şimdi Şener kardeşimize bayrağı devredeceğiz. O da hizmet çıtasını çok daha yukarılara taşıyacaktır” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın da Büyükşehir Belediye Başkanlığı modelinin standart bir belediyecilik modeli olmadığını belirterek, “Dünyanın gittiği yeni dönemde, Büyükşehir Belediye Başkanı yerel ölçekte bir lider gibi hareket etmeli, ekonomiden istihdama kadar bütüncül çözümlere öncülük etmeli” dedi.
SADECE ALT VE ÜST YAPI DEĞİL
Büyükakın, “Artık şehir sıralama endekslerinde sadece yapılan hizmetlerden bahsedilmiyor, belediyecilik sadece alt yapı ve üst yapı hizmetleri yapmaktan ibaret değil. Şehrin istihdam yaratması, üretim yapması sadece işadamının değil, belediye başkanının da konusudur. Lojistiğin doğru yönetilmesi, nitelikli iş gücü gibi pek çok konuyu birlikte yönetmemiz gerekiyor. Bunlar belediye başkanının asli görevi olmasa bile bu konuyu dikkate almadan yönetim yapılamaz” diye konuştu.
LOJİSTİK İYİ YÖNETİLMELİ
10 liman ve dev sanayi kuruluşlarının yer aldığı ilçede bir lojistiğin iyi yönetilmesi gerektiğini de kaydeden Büyükakın “Lojistik Köy’e ihtiyacımız olduğu açık. Bu bölgede 100 hektarlık bir alanda, depolar, antrepolar, gümrükleme alanlarının olduğu bir yer yapılmalı. Hem liman hem kara bağlantısı olmalı. İhracat hedeflerimize ulaşmamız için demiryolu iltisak haklarıyla bağlanması halinde limanların elleçleme kapasitesi arttırabiliriz. Böylece ihracat hedeflerine ulaşırız” dedi.
DÖRT MEVSİM TURİZM
Kentin yüzde 80’inin orman, yüzde 29’unun tarımsal alan olduğunu, yerleşim için yüzde 4’lük bir kısmın kullanıldığını söyleyen Büyükakın “Kentimizin büyük eko turizm imkânları var. Tarımsal turizm konusundaki imkânları değerlendireceğiz. Kentimiz her ne kadar sanayi kenti olsa da, bakir alanlarımızla çok güzel bir şehir olduğumuzu unutmamalıyız. Sanayi tesislerinin toplam arazimiz içindeki miktarı sadece yüzde 1.5 oranındadır. Dört mevsim turizm yapılabilecek yerlerimiz var, kongre oteli imkânlar olabilir” dedi.