Kırmızı Bültenle Aranan 2 Suçlu ile 1 Dolandırıcı Gürcistan'dan Türkiye'ye Getirildi - Kocaeli Haberleri | İzmit Pusula GazetesiKocaeli Haberleri | İzmit Pusula Gazetesi

22 Haziran 2026 - 15:17

Kırmızı Bültenle Aranan 2 Suçlu ile 1 Dolandırıcı Gürcistan’dan Türkiye’ye Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan Ç.K. ve R.Ö.Y. ile ulusal düzeyde aranan E.Ç.’nin Gürcistan’da yakalanarak Türkiye’ye iade edildiğini duyurdu. Yerlikaya, “Sınır ötesine de kaçsanız Türk polisinden kaçamazsınız” ifadelerini kullandı.

Kırmızı Bültenle Aranan 2 Suçlu ile 1 Dolandırıcı Gürcistan’dan Türkiye’ye Getirildi
Son Güncelleme :

20 Nisan 2025 - 19:04

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan iki kişinin ve ulusal düzeyde aranan bir kişinin Gürcistan’da yakalanarak Türkiye’ye iade edildiğini duyurdu.

Yerlikaya, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Sınır ötesine de kaçsanız Türk polisinden kaçamazsınız.
Kırmızı Bültenle uluslararası seviyede aranan Ç.K. ve R.Ö.Y. ile Ulusal seviyede aranan E.Ç. isimli şahısları Gürcistan’dan ülkemize geri getirdik.”

Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinesinde ve Artvin İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu gerçekleştirilen operasyonda;

  • “Dolandırıcılık” suçundan kırmızı bültenle aranan Ç.K.,

  • “Kendisini kamu görevlisi, banka, sigorta ya da kredi kurumu çalışanı olarak tanıtarak dolandırıcılık” suçundan kırmızı bültenle aranan R.Ö.Y.,

  • “Bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık” suçundan ulusal seviyede aranan E.Ç.,

Gürcistan’da yakalandı ve Artvin Sarp Kara Hudut Kapısı’ndan Türkiye’ye teslim edildi.

Bakan Yerlikaya açıklamasının sonunda, “Adalet Bakanlığımıza, operasyonda görev alan bakanlık çalışanlarına, Interpol-Europol Daire Başkanlığımıza, Artvin İl Emniyet Müdürlüğümüze ve kahraman polislerimize teşekkür ediyorum. Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun, uluslararası iş birliğimizle suçluları yakalayıp ülkemize geri getireceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP