2021 Yılı Yatırımlarının Proje Tutarı Toplam 17 Milyar 868 Milyon TL « İzmit Pusula Gazetesi

16 Nisan 2024 - 22:02

2021 Yılı Yatırımlarının Proje Tutarı Toplam 17 Milyar 868 Milyon TL

2022 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi

2021 Yılı Yatırımlarının Proje Tutarı Toplam 17 Milyar 868 Milyon TL
Son Güncelleme :

18 Ocak 2022 - 22:40

2021 yılı yatırımlarının yıl sonu itibarıyla nihai değerlendirmesini yapmak, iş birliği ve koordinasyonu gerektirecek hususları görüşmek üzere düzenlenen 2022 yılının 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Kaymakamlar ve kurul üyeleri ile kurum kuruluş temsilcileri katıldı.

2021 yılına ait yatırım verilerini paylaşan Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle 2022 yılınızı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum. 2021 yılı yatırımlarının yıl sonu itibarıyla nihai değerlendirmesini yapmak, iş birliği ve koordinasyon gerektirecek hususları görüşmek üzere düzenlemiş olduğumuz 2022 yılının 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

2021 Yılında 223 Projeyi Tamamladık
İl yatırım takip sistemine girilen verilere göre; ilimizde 2021 yılında kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler tarafından toplam 554 proje üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Yıl sonu itibariyle 223 proje tamamlanmıştır. Devam eden proje sayısı 250, ihale aşamasında bulunan proje sayısı 22, henüz başlanamayan proje sayısı 55, tasfiye edilen proje sayısı ise 4’dür. 
2021 Yılı Yatırımlarının Proje Tutarı Toplam 17 Milyar 868 Milyon TL’dir
2022 yılında aynı azim, kararlılık ve gayretle yatırımları takip ederek kısa sürede sonuçlanmasını beklediğine vurgu yapan Vali Yavuz; 2021 yılı yatırımlarının proje tutarı toplam 17 milyar 868 milyon TL’dir. 2021 yılı ödenek toplamı ise 6 milyar 197 milyon TL’dir. Yıl sonuna kadar bu ödenekten yapılan harcama toplamı 4 milyar 941 milyon TL’dir. Yılı ödeneğine göre nakdi gerçekleşme oranı %80’dir. Yatırım ve hizmetlerin gerçekleşmesinde, ilimizin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesi ve kalkınmasında katkı sunan ve gayret gösteren bütün kamu ve özel sektör kurumlarına ve çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu vesileyle 2022 yılında da aynı azim, kararlılık ve gayretle yatırımlarımızı takip ederek kısa sürede sonuçlanması konusundaki çabalarınızı gönülden bekliyor ve destekliyoruz. 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Şükranlarımı Arz Ediyorum
Özellikle ilimizin yatırım projelerine ve yatırımlarına gerekli desteği veren, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarımıza, Kaymakamlarımıza, bölge ve il müdürlüklerimize, emeği geçen, katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. 
Kocaeli Gümrüklerinden 2021 Yılında 93 Milyar Dolara Yakın Bir Dış Ticaret Hacmi Gerçekleşmiştir
2021 yılında ihracat rakamlarında önemli bir seviyenin aşıldığını belirten Vali Yavuz; İlimizi bilim, sanayi ve teknoloji şehri olarak tanımlıyoruz. Tamda bu tanımlamaya uygun olarak özellikle 2021 yılında ihracat rakamlarında önemli bir seviyeyi aşmış bulunuyoruz. Kocaeli gümrüklerinden 2021 yılında 93 milyar Dolara yakın bir dış ticaret hacmi ve 33 milyar Dolar civarında da ihracat gerçekleştirilmiş, bu rakamlarla birlikte ihracat sıralamasında 2. sırada yerini almıştır. Ayrıca ilimizde üretilip başka gümrüklerden ihracat yapan firmaların ihracat verileri de Sanayi Odamız ve Kocaeli Gümrük Müdürlüğü arasında yapılan iş birliği ve koordinasyon ile tam tespit edilmesi çalışmaları da devam etmekte olup, bu sonuçlar elde edildiğinde de kamuoyu ile paylaşılacaktır. 
2022 Yılı Yeni Rekorların Kırılacağı Bir Yıl Olsun
Böylesine bir başarı hikayesi yazan başta sanayicilerimiz olmak üzere tüm sektör temsilcilerine ve bu konuda alt yapıyı sağlayan bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, 2022 yılında yeni bir rekor beklediğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle Organize Sanayi Bölgelerimizin genişletilmesi ve yeni yatırımcılara yer tahsis edilmesi amacıyla Valiliğimizin koordinasyonunda çalışmalarımızda devam ediyor. Genişleme imkanına sahip olan Organize Sanayi Bölgelerimizi belirleyerek hükümetimizle eş güdüm içerisinde yeni yatırım alanları açmaya gayret ediyoruz. Bu çalışmalarımızda bizimle birlikte yoğun bir mesai harcayan ve birlikte güzel çalışmalar ortaya koyduğumuz çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a da bir kez daha teşekkür ediyorum.” diyen Vali Yavuz, toplantının ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileyerek, katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Karayolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Sinan Sezen, DSİ 1. Bölge Müdürü Yüksel Tazegül, TCDD 1. Bölge Müdürü Necmettin Acar ve DLH Marmara Bölge Müdür Yardımcısı Murat Canbal’ın yürütülen çalışmalar hakkında yaptığı sunumların ardından koordinasyon gerektiren hususlar görüşülerek, yapımı devam eden ve yapımına başlanacak olan projeler hakkında istişareler yapıldı.

YORUM YAP