Türkkan: “Demokrasi her zaman vazgeçilmezimiz olmuştur” « İzmit Pusula Gazetesi

20 Nisan 2024 - 09:25

Türkkan: “Demokrasi her zaman vazgeçilmezimiz olmuştur”

Türkkan: “Demokrasi her zaman vazgeçilmezimiz olmuştur”
Son Güncelleme :

22 Haziran 2019 - 22:25

TBMM Genel Kurulda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak yürütülen Genelkurmay çatı davasında kararların sabah saatlerinde açıklandığını anımsattı.

Aralarında eski Orgeneral Akın Öztürk’ün de bulunduğu 17 sanığa 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının verildiğini ifade eden Türkkan, şöyle konuştu:

“Milletimizin geleceğine kastedenler hak ettikleri cezayı bulmuştur fakat geldiğimiz bu nokta FETÖ’yle mücadele için yeterli değildir. Darbelerin ülkeyi getirdiği nokta ortadadır. Askeri ya da sivil darbeyi haklı kılacak hiçbir sebep yoktur. İYİ Parti olarak her zaman darbelerin karşısında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Ülkenin totaliter bir rejime sürüklenmesine de asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasi her zaman vazgeçilmezimiz olmuştur, bundan sonra da olacaktır.” dedi.

BOZKURT’A “ACİL ŞİFA” DİLEKLERİNDE BULUNDU

Türkkan, birkaç gün önce İYİ Parti Erzurum Tekman İlçe Başkanı Turan Çetinkaya’nın uğradığı saldırı sonrasında dün de İstanbul il kurucu yönetim kurulu üyesi Metin Bozkurt’un saldırıya uğradığını, hastaneye kaldırılan Bozkurt’a acil şifa dileklerinde bulundu.

İsteyenin istediğini sokak ortasında sopalarla dövdüğü ve ceza almadığı bir ülke haline gelindiğini ileri süren Türkkan, “Sayın İçişleri Bakanı sağa sola laf atmak yerine asli işi olan güvenliği sağlamalıdır. Askerimize ‘eşşek’ diyen Akit muhabirini dövenleri tutuklayan adalet sistemi, Bozkurt’a saldıran 8 kişi hakkında ne karar verecek merakla bekliyoruz.” dedi.

YORUM YAP