1072 kişinin sıcak yuvası ‘Barınma Merkezi’ « İzmit Pusula Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:57

1072 kişinin sıcak yuvası ‘Barınma Merkezi’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi; ihtiyaç sahibi vatandaşların evi oldu.

1072 kişinin sıcak yuvası ‘Barınma Merkezi’
Son Güncelleme :

01 Eylül 2019 - 13:51

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi ihtiyaç sahibi vatandaşların evi olurken, şehir dışından gelen vatandaşların konaklama ihtiyacını karşılıyor.

 BİN 72 KİŞİ YARARLANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için kurduğu Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım merkezi, yılın 365 günü kimsesiz vatandaşlara yuva oluyor. Barınma merkezinden 2019 yılı Ocak ayının ilk gününden bu yana 1072 vatandaş yararlandı.

 ŞEHİR DIŞINDAN GELENLERE KONAKLAMA HİZMETİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi, kimsesiz vatandaşların yanı sıra Kocaeli’ne şehir dışından gelen ihtiyaç sahibi ailelere de yardım ediyor. İl dışından hastane veya başka bir sebeple gelerek konaklayacak yerleri bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşların da konaklayabildiği Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi 7/24 vatandaşlara ev ortamında hizmet veriyor. Ocak ayından bu güne şehir dışından Kocaeli’ne gelen 238 kişi konaklama hizmetinden faydalandı.

 7/24 ÜCRETSİZ HİZMET

Konaklama hizmetinin yanı sıra sokakta kalan veya farklı sebeplerle barınmaya ihtiyacı olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara da barınma hizmeti veren merkezde Ocak ayından bu yana Bin 72 ihtiyaç sahibi yararlandı. Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi’nde kalan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yılın 365 günü 24 saat verilen hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanılıyor. Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi Yeni Mahalle Mehtap Sokak No:11 Kuruçeşme-İZMİT adresinde hizmet verilmekte olup, 153 çağrı merkezi telefon numarasından bilgi alınabiliyor.

YORUM YAP