17:30 - Afet Mutfağı’nda çalışmalara start verildi
17:00 - İzmit Çarşısı’nın 2’nci İyilik Şenliği başlıyor!
16:30 - Özel öğrencilere yıldız futbolcu Kerem Aktürkoğlu’dan ziyaret
16:00 - Akdeniz Oyunlarında ilk madalya Kağıtspor’lu Tuğba’dan
15:30 - Maşukiye Manavgat Caddesi’nde yürüyüş yolu ve asfaltlama
15:00 - Geleneksel Çınar Yelken Yarışlarında dereceye girenlere ödülleri verildi
14:30 - Büyükşehir’in yaz spor okulları açıldı
14:28 - “Denizciliğimizi milli ülkü haline getirdik”
14:25 - Hepsi tek tek toplandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada; “Ayrıca, bugün sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize de bir müjde vermek istiyorum. Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerin bedelli askerlikten faydalanabilmesi ile ilgili açıklamasında; “Ayrıca, bugün sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize de bir müjde vermek istiyorum. Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler. Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum.
Diğer yandan Kabine Toplantımızda açık cezaevlerindeki hükümlüler için belli şartlarda uygulanan ve 31 Mayıs’ta süresi sona eren kovid-19 izinleriyle ilgili de yeni bir değerlendirme yaptık. Buna göre açık cezaevlerindeki hükümlülerin kovid-19 izinlerini 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıyoruz. Meclisimizin bu hususta gereken yasal düzenlemeyi en kısa sürede hayata geçireceğine inanıyorum.” dedi.