Güllaç nasıl yapılır? « İzmit Pusula Gazetesi

28 Mart 2024 - 12:52

Güllaç nasıl yapılır?

Uzman Diyetisyen Melike Çetintaş konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Güllaç nasıl yapılır?
Son Güncelleme :

13 Nisan 2022 - 18:47

Hem kilo vermek isteyenler hem de Ramazan’da sağlıklı beslenmek isteyenler için doğru bir diyet önemli. Aşırı yağlı ve şekerli beslenmek kişilerin gün içerisinde çok çabuk acıkmasına, halsizlik, baş ağrısı, baş dönmesi, kabızlık gibi problemler yaşamasına neden oluyor. Tok kalarak, bağışıklığınızı güçlendirerek ve hatta kilo vererek çok kolay oruç tutabilirsiniz.

Tabii ki Ramazan pidesi vazgeçilmezimiz. Yemeklerin yanına iftarda 2 dilim ekmek yerine 1 avuç içi büyüklüğünde pide ekleyebilirsiniz. Her gün tüketmek yerine haftada en fazla 3-4 gün tüketmek daha sağlıklı. Sahurda ise pide tüketmek basit şeker içeriği nedeniyle gün içerisinde acıkmanıza neden olur. Bu neden sahurda esmer ekmek tüketebilirsiniz.

 Yemek biter bitmez üzerine meyve veya tatlı yemek sağlık için iyi bir tercih değil. Yemekten 2 saat sonra kendinize güzel bir ara öğün planlayın. 1-2 porsiyon meyve yanında 1 bardak süt veya yoğurt tüketirseniz kan şekeriniz dengelenir. Ara öğün yerine haftada 2 kez sütlü tatlı veya çikolata tüketebilirsiniz. Şerbetli tatlılardan uzak durun.

SIFIR ŞEKER FİT GÜLLAÇ TARİFİ:

8 yaprak güllaç

6-8 adet hurma

Çekilmiş fındık

1 lt tam yağlı süt (laktozsuz olabilir)

1 yemek kaşığı gül suyu

 

Hazırlanışı:

Hurmaları az su ile içine suyu çekene kadar kaynatın, blendırdan geçirin. Karışımı süte ilave edin, sütü el değecek sıcaklığa gelene kadar ısıtın ve gül suyunu ekleyin. Güllaç yapraklarını aralarına süt ve az fındık ilave ederek üst üste sıralayın. Üzerine süslemek için nar ilave edebilirsiniz. Bir porsiyonu 120 kalori olacaktır. Afiyet olsun.

YORUM YAP