İzmit Pusula Gazetesi

20 Nisan 2024 - 08:00

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk ile birlikte Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı’yı, S.S. 80 nolu Birleşik Kartepe Otobüsçüler Kooperatifi’ni, Kartepe Küçük Sanayi Sitesini, Kartepe Turizm Derneğini, Maşukiye Muhtarı Halil İbrahim Ejderoğlu’nu ve Maşukiye esnafını ziyaret etti.

Son Güncelleme :

01 Ekim 2022 - 0:07

Tarhan ve Merttürk öncülüğündeki programa, CHP Kartepe İlçe Başkan Yardımcılarının yanı sıra CHP Kartepe Kadın Kolları Başkanı Ayla Demir, yönetimi ve mahalle başkanları katılım sağladı.

“Herkesin hakkını koruyan ulaşım için çalışıyoruz”

S.S. 80 Nolu Birleşik Kartepe Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Mahmut Aktaş’ın akaryakıt zamları, yeni araç alımındaki sıkıntılarını dile getirmesi üzerine açıklama yapan Tahsin Tarhan konuşmasında; “Prensip olarak hem taşıyanın hem de taşınanın memnun olacağı bir ulaşım ilkesini düzenleyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de yarın da ulaşım esnafımıza hep sahip çıktım sahip çıkmaya da devam edeceğim. Sorunlarınıza vakıfız, emin olun ki ulaşım konusunda tüm tarafları dikkate alıyoruz. Herkesin hakkını koruyan, sürdürülebilir bir ulaşım için çalışıyoruz” dedi.

“Sorunları biliyoruz, çözeceğiz”

Kartepe Küçük Sanayi Site Başkanı Muammer Rauf Yegin ve yönetimi ile de bir araya gelen Tarhan, zamların sanayicinin belini iyice büktüğünü dile getirdi. Tarhan; “Sabah kalkıyoruz zam, akşam kalkıyoruz zam. Bundan ötesi bir şey var mı? Bir malzemeyi bugün aldınız, şuna ‘15 lira’ diyemiyorsunuz. Çünkü 15 liraya satıyorsunuz, gidiyorsunuz almaya, 18 lira olmuş hammaddesi.  Artan enflasyon ve hammadde fiyatlarına karşı esnafın durumu içler acısı. Bunun yanı sıra elektrik, doğalgaz ve su giderleri de almış başını gitmiş. Sorunları biliyoruz, çözeceğiz”diyerek CHP ekonomi kurmayları olarak konu üzerinde yoğun bir çalışma yürüttüklerinin altını çizdi.

Başarılar diledi

Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı’ya yeni görevinde başarılar dileyen CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; “Kartepemiz güzel, güzel olduğu kadar da henüz yeni ilçe vasfını almış olması sebebi ile biraz zor bir coğrafya. Bu bağlamda da yapılması gereken, kimliğini kazanması adına atılması elzem birçok adım var. Bu noktada bizler yanınızdayız. Kartepemiz için güzel olan, iyi olacak olan her şeyin arkasındayız. Bir kez daha başarı dileklerimizle,  görevinizin hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

“Maşukiye’ye yapılan haksızlık”

Maşukiye Muhtarı Halil İbrahim Ejderoğlu’nu ve esnafı gezdikten sonra Kartepe Turizm Derneği ziyaretinde sektör temsilcilerinin sorunlarını dinleyen ve bu kapsamda parti olarak gerçekleştirilen çalışmaları ve çözüm önerilerini anlatan Tarhan turizm sektöründe ülkemizin daha iyi yerlere gelmesi adına gerekli adımları atarak, TBMM’de sorunların takipçisi olacağını söyledi. Doğa harikası olan bu yerlerin daha fazla turizmle, yatırımlarla, huzurla anılması gerektiğini vurgulayan Tarhan; “Kartepe’yi cazibe merkezi yapacak teleferik haricinde başka bir proje var mı? Yıl olmuş 2022 biz halen 6 yıl önce temeli atılan teleferik harici bir proje konuşamıyoruz. Kıymetli hemşerilerim Maşukiye’nin halen bir merkez projesi olmaması, altyapı sıkıntısını dile getirmesi vizyonsuzluktur. Bu öngörüsüzlük Kartepeli turizmcimizi yoğun bakımda entübe hâle getirmiş. Merhum Leyla Atakan’ın izlerini taşıyan Maşukiyemiz’e, turizme yapılan haksızlıktır” dedi.

“Sahadan ayrılmayacağız”

CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kartepemiz’i güzellikleri ile değerleri ile anmayı çok isteriz ancak nereye gitsek bir sorun, nereye gitsek bir iç çekiş var. Masanın başında oturup sorunu çözemezsiniz. Sorun neyle çözülür akılla, mantıkla, istişareyle, bilgiyle, birikimle ve en önemlisi deneyimle çözülür. Biz olması gerektiği yerde olmayanların aksine, her zamanki gibi vatandaşımızın, esnafımızın yanındayız. Toplumun orta direği olan esnafımızı dinleyerek birlikte ortak akılla çözüm üretmek adına sahadan ayrılmayacağız” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP